Zapečené špagety
31. 5. 2008
Zapečené špagety se špenátem
Těstoviny, které chutnají dětem i dospělým. Pokud se vám zdá balkánský sýr příliš slaný, nahraďte ho ricottou.
Autor: Apetit, Šárka Hamanová
Ingredience:
- 350 g špaget
- 2 malé cibule, nakrájené najemno
- 60 g másla
- 4 stroužky česneku
- 4 lístky šalvěje
- 300 g špenátu (čerstvého nebo rozmrazeného)
- 250 g balkánského sýra
- sůl a pepř
- 5 lžic smetany
- olej na vymazání formy
- 6 vajec
Doba přípravy: 15
Zapékání: 10 minut
Počet porcí: 4
Příprava jídla:
1. Špagety uvařte podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody. Na pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm cibulku. Přidejte nasekaný česnek, šalvěj a špenát (čerstvý spařte horkou vodou, rozmražený vymačkejte). Krátce poduste, přisypte sýr; opatrně osolte a opepřete a přilijte smetanu. Promíchejte s těstovinami.
2. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Zapékací mísu vymažte olejem a přesypte do ní těstoviny. Navrch rozklepněte vajíčka, osolte je a dejte asi na deset minut zapéct.
REKLAMA
2. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Zapékací mísu vymažte olejem a přesypte do ní těstoviny. Navrch rozklepněte vajíčka, osolte je a dejte asi na deset minut zapéct.
REKLAMA
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář